BİNGÖL / MERKEZ - Ilıcalar Ortaokulu

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103.Yıl dönümü.Merhum Mehmet Akif Ersoy'u ve şehitlerimizi minnetle anarken ;Büyük Şairimizin dediği gibi "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın."diyoruz.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca 9 Eylül 2023'te yayımlanarak yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre ülke, il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar,  il sınıf/alan zümrelerince hazırlanacak konu soru dağılım tabloları çerçevesinde uygulanacak.

Bu kapsamda, ikinci dönem başında il sınıf/alan zümreleri tarafından Bingöl Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğünün görüşü alınarak hazırlanan konu soru dağılım tabloları farklı branş ve sınıf düzeylerinde "konu soru dağılım tabloları" yayımlandı.

Şbt

2023-2024 OKULLARARASI MAHALLİ SATRANÇ YARIŞMASINDA OKULUMUZ KATILDIĞI DÖRT KATEGORİDEN DÖRDÜNDEN DE DERECEYE GİRMEYİ BAŞARDI.

OKULUMUZ ÖĞRETMENİ SİNAN VAROL REHBERLİĞİNDE OKULUMUZ SATRANÇ YARIŞMALARINDA ÖDÜLLERİ TOPLAMAYA DEVAM ETMEKTE SON YAPILAN MAHALLİ YARIŞMADA ;

YILDIZLAR ERKEK KATEGORİSİNDE İL BİRİNCİLİĞİ

YILDIZLAR KIZ KATEGORİSİNDE  İL İKİNCİLİĞİ

KÜÇÜKLER ERKEK KATEGORİSİNDE İL İKİNCİLİĞİ

KÜÇÜKLER KIZ KATEGORİSİNDE İL ÜÇÜNCÜLÜĞÜ OLMAYA HAK KAZANMIŞ OLDU.

AYRICA 6. SINIFTA MUSA KOBURCUK , 7. SINIFLARDA MUSA KAYMAZALP OYNADIKLARI TÜM MAÇLARI KAZANARAK KENDİ YAŞ GRUPLARINDA BİRİNCİ OLDULAR.

YARIŞMADA BÜYÜK EMEKLERİ OLAN SİNAN HOCAMIZ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

Şbt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEM SINAV TAKVİMİMİZ YAYIMLANMIŞTIR. BU DÖNEM 7. SINIFLAR DA MATEMATİK VE SOSYAL BİLGİLER 2. YAZILI SINAVLAR , 6. SINIF MATEMATİK VE TÜRKÇE 1. YAZILI SINAVLAR ORTAK YAPILACAKTIR. SINAV TAKVİMİ DOĞRULTUSUNDA GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERİLMESİNİ İSTER HERKESE BAŞARILAR DİLERİZ.

Ock

Birinci dönemin son haftasında öğrencilerimizi yeni açılan 100. Yıl İlk Halk Kütüphanesine ve Bingöl Fen Lisesi' ne geziye götürdük. Gezi amacımız, öğrencilerimizin akranlarının nasıl ders çalıştığını yakından görmelerini sağlamak ve ayrıca girecekleri lgs sınavına yönelik hedeflerinin belirlemesine yardımcı olmak. Öğrencilerimizin renkli dakikalar geçirdiği bu iki kurumda yakın ilgi gösteren idarecilerine öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Ara

Bingöl Satranç İl birinciliği yarışmasında okulumuz Küçükler(7-12)kategorisinde 2 tane 1.lik bir tane 2.lik ve 2 tane 3.lük elde etti.Emeklerinden dolayı Sinan Varol hocamızı ve başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyoruz.

Eyl

Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla bu yıl ilk kez ortaokul 6. sınıfların "Türkçe" ve "Matematik" derslerinin 2. yazılı sınavını ülke geneli ortak sınav yapmak kararı aldı. Söz konusu sınav 26/12/2023 tarihinde yapılacaktır.

Ayrıca 7. sınıfların Türkçe dersinin 2. yazılı sınavı Bingöl geneli ortak sınav yapma kararı alındı. Söz konusu sınav 27/12/2023 tarihinde yapılacaktır.

Şimdiden bütün öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımıza uygulanacak sınavlardan ötürü başarılar dileriz.

Kas

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Ekim ayı boyunca yapılan gözlemler ve değerlendirmeler sonucunda  her kademede bir Ayın Sınıfı ve her sınıf düzeyinde bir Ayın Öğrencisi seçildi. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize plaket, rozet ve hediyelerini okul müdürümüz Murat PESEN düzenlenen törenle takdim etti. İlkokul kademesinde 1/A Sınıfı ve ortaokul kademesinde ise 6/A sınıfı ayın sınıfı seçildi. Kazanan sınıf ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, Emeklerinden dolayı 1/A Sınıf Öğretmeni Melisa ŞİMŞEK 'e  ve 6/A Sınıf Öğretmeni Yeknur ORMANGÖREN 'e teşekkür ediyoruz.Bir sonraki ay için de bütün sınıflarımızın ve öğrencilerimizin aynı özen ve gayretle devam etmesini temenni ediyoruz.Ayın öğrencileri 1/A Umut KUYULDAR, 2/A Meryem ETUKUŞERTEN , 3/A Rabia KUYULDAR , 4/A Beyzanur CANBAZ, 5/A Hacer KAYMAZALP , 6/A Musa KOBURCUK, 7/A İlkay GÜÇ,8/A Hanzade KAYMAZALP seçilmiştir.

Kas

26-28 Ekim 2023 tarihleri arasında Gençlik Spor il Müdürlüğüne bağlı Karşıyaka Spor Salonunda yapılan ödüllü Cumhuriyet Bayramı Satranç turnuvasında öğrencilerimiz farklı kategorilerde dereceye girip ödüllerini aldılar.

Kas

Vatanımızın kuruluşunun 100.yılını tüm coşku ve heyecanımızla kutladık.Bugün Nice yüzleri kutlayacağımız bir Türkiye Cumhuriyeti diliyoruz.Türkiye Cumhuriyetinin 100.yılı kutlu olsun.

Ock

Okulumuzda değerler eğitimi kapsamında Ocak ayı içerisinde "Sosyal Medya Farkındalığı" ve Örnek Şahsiyet;"Aziz SANCAR" konulu etkinlikler gerçekleştirildi. Öğretmenimiz Esma TOPCU tarafından okul panolarının hazırlanması,konu ile ilgili video içeriklerinin izletilmesi, ardından öğretmenimizin konuyla ilgili bir sunum yapması ve son olarak istasyon tekniği kullanılarak öğrencilerin konu ile ilgili ürünler oluşturmaları gibi etkinlikler yapıldı. Bu teknik sayesinde öğrencilerimizin sosyal medyayı anlayabilme, doğru kullanabilme ve oluşabilecek olumsuz durumlar hakkında bilgi sahibi olabilme gibi farkındalıkları artırılmaya çalışıldı. Sürece aktif olarak katılan öğrencilerimiz hem öğrenip hem de eğlendikleri bir etkinlik gerçekleştirdiler.Emeği geçen öğretmenimiz Esma TOPCU'ya teşekkür ederiz

Haz

2017-2018 Eğitim ve öğretim yılının sonuna geldik. Başarılı bir senenin ardından herkesin beklediği gün geldi. Öğrencilerimizin ve velilerimizin katıldığı karne töreninde okul müdürümüz sayın Murat PESEN kısa bir konuşma yaparak öğrencilerimizi  tebrik etti. Mezun olan 8. Sınıflara güzel dileklerde bulundu. Daha sonra İftihar belgesi alan öğrencilerimize belgelerini dağıttı. Bizlerde öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Haz

Okulumuz idarecileri tarafından organize edilen iftar yemeğinde tüm öğretmenler ve personeller ile birarada iftar yapıldı, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda 6 sınıfın katılımı ile düzenlenen futbol turnuvasının 1.si 8/A Sınıfı oldu. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.